szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ne bújjon a magyar nép mögé Orbán Viktor, vállalja fel a saját döntéseit, mondja Frans Timmermans szocialista EB-alelnök, csúcsjelölt. Az orbáni falak csak az újabb európai belső határokat hozhatják el, nem kínálnak igazi megoldást.

Legutoljára a Sargentini-jelentés vitáján találkozott Orbán Viktorral az európai szocialisták bizottsági csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans, és ott azt mondta neki, ne bújjon a magyar nép mögé, vállalja fel a döntéseit, és ne azt mondogassa, "ez nem én vagyok, hanem a magyar nép". Ezt a Népszavának adott interjújában mondta el. Timmermans arról is beszélt, hogy Orbán csak a belső határok Európáját hozza el, ha továbbra is akadályozza a szolidaritáson alapuló menekültpolitikát. A falak nem oldják meg a menekülthelyzetet, a nyomor elől menekülők akkor is a bizonytalan, veszélyes, de legalább némi reménnyel kecsegtető utat fogják választani, nem az otthoni reménytelen helyzetet. De Timmermans azt is elismeri, 2015-ben az Európai Bizottság nem tett meg mindent a menekülthelyzet kezelésében. Szerinte egyébként megkezdődött a változás Magyarországon is, és megjósolhatatlan, milyen eredménye lehet az EP-választásoknak.

Timmermans Budapesten járt az MSZP kongresszusán, találkozott többek közt Nagy Blankával és egy nem tökéletes angolsággal beszélő fociszurkolóval is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

„Épp 38 ember nézi” – ha ön is találkozott ilyen szöveggel egy hirdetésnél, vélhetően nyomás alatt volt a pszichéje

„Épp 38 ember nézi” – ha ön is találkozott ilyen szöveggel egy hirdetésnél, vélhetően nyomás alatt volt a pszichéje

Magyar kutatók: Megvan, miért lehet ennyire fertőző a koronavírus

Magyar kutatók: Megvan, miért lehet ennyire fertőző a koronavírus