szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai szocialisták listavezetője nem beszélt Gulyás Gergely felvetéséről az Európai Bizottság elnökével, Soros Györggyel pedig néhány hónapja találkozott. Timmermans a szocialisták EP-listaállító kongresszusára érkezett, ahol találkozik majd Nagy Blankával is.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

"Ez annyira nevetséges, hogy erről nem is kell beszélnünk" - reagált az Európai Bizottság alelnöke, az európai szocialisták listáját vezető Frans Timmermans arra, hogy Gulyás Gergely kivonná őt a Bizottság munkájából. A Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban Jean-Claude Juncker bizottsági elnöktől kérte, küldje fizetés nélküli szabadságra Timmermanst a kampány idejére. A magyar kormány Timmermanst Soros emberének tartja.

Timmermans az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, úgy tűnik számára, a magyar kormányzatban bizonyos emberek attól félnek, hogy túl sikeres lesz a kampányban.

Soros Györggyel pár hónapja találkozott, arról beszéltek, mi történik az egyes tagállamokban.

Frans Timmermans még holland külügyminiszterként 2013-ban három kollegájával közös levélben szólította fel az EP-t, hogy alkosson eljárásrendet a demokrácia útjáról letérő tagállamok megfékezésére, de azt mondja, a Fideszt soha sem próbálta meg kizáratni a Néppártból, ez nem az ő dolga.

Nem tudom, még hány vörös vonalat kell átlépniük, de ez az ő dolguk, nem az enyém.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelő beszédben azt mondta, Timmermans a "szocialista-náci" frigyre jött az áldását adni, a listavezető azt mondta, erről majd beszél a szocialistákkal a kongresszuson, de szerinte világos, hogy

az európai választásokon nem indul együtt a baloldal a Jobbikkal.

Abban nem lát semmi rosszat, ha a közös cél érdekében együtt dolgoznak, de ez nem jelenti azt, hogy szövetségre lépnek.

Ami az európai szocialistákat illeti, nem fogjuk elfogadni semmilyen radikális jobboldali párt támogatását ahhoz, hogy az Európai Bizottság elnöke legyek. Ez minden pártra igaz. Mi az európai választásokon a saját eszméink alapján fogunk indulni.

Beszélt a túlóratörvényről is, szerinte nem az a megoldás, ha plusz egy nappal megterhelik a dolgozókat, ehelyett a béreket kell emelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnémította a kutyáit a karcagi állatkínzó, nehogy feljelentsék a szomszédai

Megnémította a kutyáit a karcagi állatkínzó, nehogy feljelentsék a szomszédai

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját

Egy kislány jelzett, hogy valami gond van, 11 alkalmazást azonnal törölni kell a telefonokról

Egy kislány jelzett, hogy valami gond van, 11 alkalmazást azonnal törölni kell a telefonokról