szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

És azt is beismerte, ez kínos neki, hiszen a mutyi egyik résztvevőjével pártja politikai szövetségben áll. Valamint azt is, hogy ebben az ügyben meg van kötve a keze.

"Egy polgármester egy olyan kerületben, ahol a testület 90 százaléka vele szembejön, hát hogy mondjam, nem mindenható. Tehát vannak bizonyos eszközei, de azért ezt a döntést megváltoztatni nem tudja" – ezt mondta Karácsony Gergely zuglói polgármester az Atv-ben a zuglói parkolási mutyiról. Elismerte tehát, hogy a Fidesz és az MSZP megegyezett ebben az ügyben a feje felett. A kerületben veszteséges parkolási rendszer működik, ahogy a 444 megírta, százmilliós mínuszt jelent a parkolási rendszer, amit nemrég hoszabbított meg az önkormányzat. A cég, amelyik jól járt az ügylettel, köthető ahhoz a Centrum Parkoló Kft.-hez, amelyben fideszes és szocialista kötődésű politikusok érdekeltek. Zugló elsőként ajánlotta fel, beköti a parkolóórákat a NAV-hoz, de a rendszerben nem ettől fog megoldódni a veszteség – egy új óra karbantartása például havonta 69 ezer forint, míg máshol ezt 6000-ből hozzák ki.

Karácsony azt mondja, ő nem támogatta a szerződést, de azért nem szavazott nemmel, mert akkor ki kellett volna rúgnia a jegyzőt, amit később meg is tett. Politikai háttéralku született, mondja, és az külön kínos, hogy a politikai szövetséges MSZP ennek az alkunak az egyik részese. Erről most épp "beszélgetésben vagyunk". Karácsony nem szeretné meghosszabbítani ezt a szerződést, ezt kijelentette. De, ahogy azt fent is elismeri, meg van kötve a keze.

(444)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit

2600 kilométerrel árulnak egy 27 éves Maseratit

A spanyol és az olasz autópiac omlott össze a legjobban idén

A spanyol és az olasz autópiac omlott össze a legjobban idén

Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz

Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz