szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sértődékeny szomszédok szerint nem segíti a barátságot, ha horgas ujjú keselyűként ábrázoljuk őket.

Csak a szokásos, számtalan autó farán és sörhason látható trianonos térképet posztolta a magyar kormány hivatalos Twitter-oldalán, mégis felháborította Szlovéniát. A térképen látható, amint szegény Magyarországot darabokra szedik a horgas ujjú szomszédok kezei. Az About Hungary oldalt Kovács Zoltán Nemzeti Kommunikációs Irodája szerkeszti.

A szlovén külügyminisztérium saját Twitter-fiókján is tiltakozott. Azt írták, a térkép megjelentetése nem segíti az Európai Unió értékeinek megőrzését, sem a jószomszédi viszonyt.

Borut Pahor szlovén elnök az MTI-nek azt mondta, elítéli az olyan gesztusokat, amelyek területi igényeket támasztanak más országokkal szemben.

A  magyar üzenetre számos komment érkezett, voltak együttérző megjegyzések, mások értetlenségüket fejezték ki vagy megkérdezték, mégis milyen revízióra gondolunk az unión belül. Volt, aki annyit fűzött a számokhoz: kár, hogy nem írták rá, hány nem magyar élt az elcsatolt területeken.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megzsarolhatták a külföldre menekült fehérorosz ellenzéki vezetőt

Megzsarolhatták a külföldre menekült fehérorosz ellenzéki vezetőt

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció