szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EPP nem csinált belőle nagy ügyet, egy Twitter-üzenetben közölték a megbeszélés tényét.

Az Európai Néppárt rövid Twitter-üzenetéből derült ki, hogy Orbán Viktor Herman Van Rompuy meghívására találkozott az Európai Néppárt vizsgálóbizottságával. A pénteki találkozón részt vett a néppárti bölcsek két másik tagja, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel is.

Az EPP más részletet nem közölt, de mivel tegnap Orbán Viktor Brüsszelben volt az uniós csúcstalálkozón, a megbeszélés minden bizonnyal ott volt. A Népszava úgy tudja, hogy az Európai Néppárt székházában került rá sor.

A vizsgálóbizottságot a Fidesz tagságának felfüggesztésekor állította fel a Néppárt, és azzal a feladattal bízta meg, hogy vizsgálják meg a magyar jogállamiság helyzetét, és a Fidesz álláspontját a kérdésben. Eddig azonban – valószínűleg az európai parlamenti választások miatt is – nem került sor személyes találkozóra.

Ahogy megírtuk, június végén bölcsek levelet küldtek a Novák Katalin, Varga Judit és Szájer József vezette fideszes delegációnak, amelyben egyebek mellett a CEU ügyével, a civil szervezetek támogatásával, a kormány illiberális demokráciával kapcsolatos felfogásával, a médiapluralizmussal, az időközben elnapolt közigazgatási bíróságokkal és a kisebbségekkel kapcsolatban is tettek fel kérdéseket, de arra is választ vártak például, hogy miért nincsen uniós zászló a magyar kormányzati intézményeken.

Orbán Viktor pedig június közepén Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárnak címzett levelében arra a kérdésre, hogy miért kampányol a kormány az EU-val és az EPP ellen, azt válaszolta:

ők csak nyílt párbeszédet szeretnének a kritikus témákról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Újra Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője

Megválasztotta frakcióvezetőnek Manfred Webert az Európai Néppárt frakciója. A politikus mögé korábban felsorakozott az a Fidesz is, amelyik még korábban erőteljesen bírálta Webert, és nem tartja alkalmasnak az Európai Bizottság élére.

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Ha már mindene megvan, akár házat is rendelhet az Aliexpressről

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést

Nem engedték be Navalnijhoz az orvosait, betiltották az érte szervezett tüntetést

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében

Békés megyében nyomoznak a Szegedi Tudományegyetem takarítási ügyében