szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Figyelembe veszik a turisztikai szempontokat is.

825 millió forintot csoportosított át az idei költségvetésben a katasztrófavédelem számára a kormány az idén kialakult csípőszúnyog-ártalom elleni hatékony védekezés érdekében – derül ki a legfrissebb, június 26-án megjelent Magyar Közlönyből.

A dokumentum azonnali intézkedést ír elő a pénzügyminiszternek, és azt is írják benne, hogy a szúnyoggyérítési program ütemtervének összeállítása során szükséges figyelembe venni a turisztikai szempontokat, különösen a turisták által nagy számban látogatott területeket és a nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai rendezvényeket.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki Kormányinfón arról beszélt: országos irtás lesz, de bizonyos turisztikailag kiemelt helyek elsőbbséget élveznek, és persze ott irtanak, ahol a legrosszabb a helyzet. A forrásokat "felső korlát nélkül" biztosítja a kormány – akár milliárdos összegekről is szó lehet.

A hatóságok a szúnyogok esetleges fertőzöttségét is vizsgálják. A méhészeket és a lakosságot tájékoztatják a gyérítés időpontjáról – mondta még.

Azért van most több szúnyog, mert egy hideg és csapadékos május után beköszöntött a roppant meleg június. Ebben a cikkünkben pedig azt mutattuk be, hogyan készíthet olcsó csapdát ellenük, amivel hétszer annyi szúnyogot kaphat el, mint mással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás

A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri

A diákok harmada nem fért hozzá a távoktatáshoz, az EP a digitális szakadék felszámolását kéri