szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Élesen bírálta a menekültek elleni kemény fellépést.

A magyar kormányszóvivő Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette, hogy támogatják Ursula von der Leyen jelölését az Európai Bizottság élére. Kovács Zoltán arra már nem utalt, hogy a német védelmi miniszter nem mindig bánt kesztyűs kézzel a magyar kormánnyal.

Von der Leyen 2015-ben élesen bírálta, amikor rendőrök vízágyúval és könnygázzal támadtak menekültekre a szerb–magyar határon.

„Ez elfogadhatatlan és ellentmond az európai értékeknek. Tisztelnünk kell az emberi méltóságot és az emberi jogokat” – jelentette ki akkor a német védelmi miniszter. Von der Leyen azt is hozzátette, hogy a menekülteknek joguk van ahhoz, hogy méltósággal bánjanak velük, a témáról pedig még rengeteget kell beszélni Európában.

Egy interjúban pedig arra is utalt, hogy támogatja az Európai Egyesült Államokat.


2019 a választások éve. Kövesse az eseményeket hétről hétre a HVG hetilappal. Most 20% kedvezménnyel fizethet elő 4 vagy 8 hónapra is! bolt.hvg.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Orbánnak van félnivalója a keddi uniós csúcs előtt

Eredmény nélkül rekesztették be az EU új vezetőiről döntő harmadik uniós csúcstalálkozót. Ez volt az első, ahol már konkrét nevek is elhangzottak, ám látható, mennyire nehéz megtalálni az egyezséget.

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Hihetetlen, de ez az új hiperautó akár fejjel lefele is vezethető

Hihetetlen, de ez az új hiperautó akár fejjel lefele is vezethető

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét

Németország kockázatos területnek minősítette Győr-Moson-Sopron megyét