szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyesület szerint Takaró Mihály eddigi nyilatkozatai csak a megosztást és elkülönítést erősítették.

Közleményt adott ki a Raoul Wallenberg Egyesület nem sokkal azután, hogy lapunk megírta, a Horthy-rajongó, zsidózó Takaró Mihályra bízták a NAT hazafiasítását.

Az egyesület az MTI OS szolgálatán megjelent közleményében arról ír, hogy:

"a 3. ciklusában kormányzó koalíció 2010 tavaszán elfogadta: "Legyen béke, szabadság és egyetértés." Kinyilvánították, hogy a Nemzeti Együttműködés rendszerét azokra a pillérekre emelik, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. A fentiek ismeretében a 2013 óta hatályos NAT-ról az a kormányzati nyilatkozat jelent meg, hogy az nem elég keresztény, hazafias és nemzeti. Kiszivárgott, hogy a hiányok kijavítására Takaró Mihály kapott megbízást."

A közleményben szó esik arról is, hogy "az irodalomtörténész elismeri Horthy Miklós tevékenységét - akiről egyesületünk akadémiai tudósok közreműködésével 3 nyilvános egyeztetést tartott - miközben a Nyugatot "kis zsidó lapocskának" tartja, Kertész Imre magyarságát vitatja, és Spiró Györgyöt embernek nehezen tudja nevezni."

Az egyesületünk részéről mi is kiemelten fontosnak tartjuk a haza, nemzet, erkölcs és család fogalmak erősítését az oktatásban, de ez a szakértői kinevezés - szerintünk - nem szabadíthat fel erőket a kitűzött nemzeti együttműködés és összefogás mellett, hiszen a szakértő eddigi nyilatkozatai a megosztást és elkülönítést erősítették

- írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Kigyógyult a koronavírusból Böjte Csaba

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Videó: Családi ház udvarára tört be egy autó Tatabányán

Videó: Családi ház udvarára tört be egy autó Tatabányán