szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy írásbeli kérdésre adott válaszában osztotta meg jó tanácsát Nagy István.

A jobbikos Steinmetz Ádám írásban kérdezte meg Nagy István agrárminisztert, hogy mikor változtat végre a kormány azon a "tarthatatlan állapoton, hogy a Balatonnál nem lehet balatoni halat enni nyáron" – minderről a 444 számolt be, amely a választ is idézi.

A képviselő Nagy Istvánnak címzett levelében emlékeztetett, hogy a "Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Azóta kell beérnünk a fagyasztva importált argentin hekkel, a kazah, román süllővel és a halastavi – kukoricán, tritikálén hizlalt – ponttyal".

Az agrárminiszter válaszát azzal kezdte, hogy "senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik", ugyanis

a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs.

Kész, függöny.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára

Drágább lehet, mint egy iPhone – Kiszivárgott a Microsoft nagy visszatérését ígérő telefon ára

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák

Brüsszel kevesli a demokráciát, drágulhatnak a kambodzsai ruhák