szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselőről a Blikk írta meg, hogy a Kanári-szigetekről ingázik a Parlamentbe.

Tóbiás Józsefnek, a parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt – tudatta közleményében az MSZP.

Azt írták: Tóbiás József jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki a családjában. Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia – tették hozzá.

Csütörtökön a Blikk írta meg, hogy a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött tavaly ősszel a családjával Tóbiás József, az MSZP volt elnöke. A lapnak a politikus azt mondta: fia légúti problémákkal küszködött, és az orvosok javasolták, hogy olyan helyre vigyék, ahol nincs pollen, por és egyéb allergén anyag. Azt is elmondta, hogy nem vállalt párt- és egyéb tisztséget, a képviselői munkáját pedig ingázással el tudja látni. A lap szerint Tóbiás József két- vagy háromhetente repül Budapestre, a parlamenti menetrendnek megfelelően. "Amikor kell, jövök, minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges" – fogalmazott a lapnak a szocialista politikus.

A napilap szerint Tóbiásnak jár az 1,38 milliós képviselői tiszteletdíj, ám utazási és lakhatási támogatást a hatalmas távolság ellenére sem kap. Tóbiás azt is elmondta, hogy odakint lakást bérelnek, ő pedig spanyolul tanul. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

UNICEF: Oktatási vészhelyzet van

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

Videó: így tört ki a Sinabung vulkán

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás