szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barkóczi Csaba egyszer alpogármesteri referens, egyszer tettrekész civil, aztán meg fideszes jelölt.

A Szabad Pécs ír arról, hogy a kormányközeli Hír Tv az Ispitaaljáért Baráti Kör elnökeként mutatta be a pécsi Barkóczi Csabát, aki a helyi fideszes alpolgármester, Őri Lászlónak a referense, nem melesleg a Fidesz pécsi képviselőjelöltje.

A lap megemlíti, hogy Barkóczi ennek ellenére itt, valamint a városi üzemeltetésű Pécs Tv egy korábbi adásában, továbbá a PécsMa.hu-n is civilként nyilatkozik, és rendre ugyanilyen minőségben üdvözli a fideszes városvezetés összes, a kampányban megígért tervét.

A másik probléma, teszi hozzá a Szabad Pécs, hogy a híradásokban úgy tűnhet, az Ispitaaljáért Baráti Kör egy régóta működő, széles támogatói bázissal rendelkező civil szervezet, holott az egyesület a portál által írt cikk idején sem volt még benne a a hivatalos cégbírósági jegyzékben – nemhogy az egy héttel ezelőtt készült riportok idején.

A lap azt írja, Barkóczi augusztus elejéig elnöke volt a Kosztolányi Dezső Céltársulásnak, aminek a tevékenységét 2018-ban még Kövér László is kitüntetéssel jutalmazta.

Barkóczi emellett Ispitaalján a Fidesz–KDNP és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) nevű civil szervezet közös listáján is szerepel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!