szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Negatív kampánnyal indított és nyilvánvalóan azt is folytat az önkormányzati választásokig Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, amelyben elmondta, hogy a következő ciklusban folytatnák a megkezdett programokat.

Önkormányzati választás 2019
Politikailag kulcsfontosságú, a mindennapjaink szempontjából talán a parlamenti választásnál is fontosabb – október 13-án polgármestereket, helyi képviselőket választ Magyarország. Kövesse a hvg.hu-val a kampány eseményeit, idézzen fel régi ígéreteket és vesse össze az újakkal, figyelje velünk a legizgalmasabb csatákat – beleértve Budapest ellenzéki ostromát és a hatalom védekezését.
Friss cikkek a témában

Tarlós István Karácsony Gergely szombati, fővárosi kampánynyitójára reagálva arról beszélt, hogy az egy negatív kampányt vetített elő a zuglói polgármester részéről. "Ezen semmi csodálnivaló nincsen, hiszen polgármesteri eredményekről nemigen tud beszámolni" – mondta. „Ez egy negatív kampányindítás volt, nyilván az is lesz” – fogalmazott a főpolgármester, majd azt vetette fel: „hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei”, hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri.

Tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti – jegyezte meg.

Rogán: Három bohóc áll szemben egy tapasztalt, kipróbált főpolgármesterrel

Szerinte a nyugdíjasoknak adott 9000 forintos rezsiutalvány nem szavazatvásárlás, az embereket nem lehet megvenni.

Tarlósnak Karácsony kampányával az a problémája, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt „nagyon sűrűn nem mond igazat”, nem ismeri a fővárost, az önkormányzatra vonatkozó törvényeket és magát az önkormányzati rendszert, a problémákat sem.

Kampánystábja több mint húsz valótlanságot fedezett fel az utóbbi időben a Karácsony Gergely által elmondottakban, például nem mondott igazat a parkolásról, a patkányügyről, az általa vezetett kerületről, a fakivágásokról, valamint az ingatlanadóval és a bérlakásokkal kapcsolatban – jelentette ki Tarlós István.

Karácsony nem ismeri a főváros helyzetét, hiszen a fővárosi közgyűlési ülések legalább kétharmadán nem vett részt, és a ciklusban a nagyjából nyolcvan bizottsági ülésből is csak körülbelül tízen volt jelen – emelte ki Tarlós István, aki szerint Karácsony Gergelynek például fogalma sem volt arról, hogy a közgyűlés másfél éve elfogadta Budapest klímastratégiáját.

Tarlós István a kampánynyitón elhangzottakat összegezve úgy fogalmazott: „kicsit lírikus hangulatot érzékeltem, reális konkrétumok nélkül”. Megint bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely mögött „bizony ott állnak a régi SZDSZ-esek, hiszen (...), ott sétált izgatottan Horn Gábor, mint egy hegedűtanár, aki tudja bár, hogy a tanítványa botfülű, mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta” – fejtegette.

A kampánynyitón elhangzottakban nagyon sok demagógia volt, semmi értelem és koherencia nem volt ebben a felvezetésben – mondta, hozzátéve, hogy ennél azért többet várt.

Tarlós István szólt arról, hogy Karácsony Gergely „eléggé változékony és ingadozó”, ugyanis 2005 óta hat különböző politikai formációban vett már részt. Megjegyezte azt is, hogy a zuglói képviselő-testületben a 22 képviselőből 9 fideszes, polgármesterként mégsem "bírt el" a testülettel.

A főpolgármester érdekes dolognak nevezte Karácsony Gergely Ekrem Imamoglu isztambuli főpolgármesternél tett látogatását, és arról beszélt, nem tudja, mit írnának az újságok, ha ő egy iszlám országba menne el választási tanácsokat kérni. A korábbi isztambuli városvezetővel, „Erdogan emberével” az MSZP–SZDSZ fővárosi koalíciónak, Karácsony Gergely mostani támogatóinak elég erős együttműködési megállapodása volt, amit nem sokkal a Demszky-éra befejeződése előtt meg is erősítettek. Érdekes módon akkor semmi bajuk nem volt ezzel a dologgal – jegyezte meg.

Tarlós István közölte, hogy Ekrem Imamoglu – gratulációjára válaszolva – már hetekkel ezelőtt levélben megkereste őt, azt írta, szeretné tovább folytatni a két város között kiépített kapcsolatot és szívesen eljönne Budapestre.

A főpolgármester elmondta, folytatják a megkezdett programokat, így a 3-as metró középső szakaszának infrastrukturális rekonstrukcióját, még ebben az évben elkezdik a Lánchíd és környékének felújítását, folytatódnak a BKV nagyarányú járműcseréi, valamint még az ősszel elindul a Blaha Lujza tér felújítása. Folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nem mindenkinél a testtömegindex számít, sokan végig rossz mutatót néztek

Nem mindenkinél a testtömegindex számít, sokan végig rossz mutatót néztek

A Neckermann „egészséges cég”, folytatja a működést a Thomas Cook csődje után is

A Neckermann „egészséges cég”, folytatja a működést a Thomas Cook csődje után is

Robbanás volt egy osztrák szupermarketben, 9 sérült

Robbanás volt egy osztrák szupermarketben, 9 sérült

13 éves gyerekét küldte áramot lopni egy zalai férfi

13 éves gyerekét küldte áramot lopni egy zalai férfi

A választások után kezdhet csak el plakátolni a szekszárdi ellenzék

A választások után kezdhet csak el plakátolni a szekszárdi ellenzék

Miskolcon is kiszervezte a Fidesz-KDNP a piszkos munkát

Miskolcon is kiszervezte a Fidesz-KDNP a piszkos munkát