szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az nem derült ki, hogyan kerültek Illés Tamás plakátjai az önkormányzat épületébe.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Még szeptember közepén lopták el Szekszárdon az egyik ellenzéki képviselőjelölt, Illés Tamás tábláit, aki akkor emiatt feljelentést tett. Csütörtökön Illés a Facebook-oldalán közölte, hogy megtalálta és lefoglalta a rendőrség az eltűnt plakátokat, méghozzá a Béla király tér 8. szám alatt. Ez az önkormányzat épületének címe.

Az ügy még érdekesebb lett, miután a rendőrség pénteken azt közölte: befejezték a nyomozást, és megállapították, hogy

nem történt lopás.

A büntetőeljárást így megszüntették, a plakátokat pedig sértetlenül – Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve – a feljelentő részére visszaadták.

A közleményből az nem derül ki, hogyan kerültek a plakátok az önkormányzat épületébe.

Szekszárdon a kampány különösen izgalmas, a plakátolás meg különösen nehéz az ellenzék számára. Nemrég kiderült, hogy az Éljen Szekszárd Egyesület nem kap engedélyt az önkormányzati választás előtt arra, hogy közterületen ilyen módon hirdesse magát.

Nemcsak a plakátolással voltak "bajok": az ellenzék polgármesterjelöltjét, Bomba Gábort felnyomták már a hasonló nevű energiaital gyártójánál is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A szekszárdi kampányban már a cserje is fa

A polgármester bejelentette, hogy 3424 fát és cserjét ültettek el Szekszárdon, az ellenzéki jelölt meg azt állítja, hogy leginkább csak elszáradt bokorkezdeményeket talált.

Tovább kedveskedik Trumpnak Szijjártó

Tovább kedveskedik Trumpnak Szijjártó

Közeledik az egymillióhoz a koronavírusban elhunytak száma

Közeledik az egymillióhoz a koronavírusban elhunytak száma

Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr

Halálos balesetet okozott az autópálya-felhajtónál tolató idős sofőr