szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kispesti polgármester még nem érte utol az önkormányzati képviselőt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Amennyiben bizonyíthatóan Lackner Csaba van a nemrég napvilágra került a felvételeken, és még kokaint is fogyasztott, akkor Gajda Péter kispesti polgármester fel fogja szólítani, hogy adja vissza a mandátumát, és arra kéri, hogy távozzon a közéletből, nyilatkozta a XIX. kerület vezetője a Népszavának.

A közös ellenzéki polgármesterjelölt elmondta, még nem tudott beszélni önkormányzati képviselővel, mert nem érte utol. Szerinte a felvételek egyértelműen a Fidesztől jönnek, Gajda azt gondolja, hogy a kormánypárt azért vette elő Kispestet, mert ott „jól mennek a dolgok”. Gajda szerint őt is érhetik még támadások, mivel elmondása szerint a helyi Fidesznek külön stábja van a lejáratására.

„Az összes olyan vád, amely engem korrupciós ügyekbe kever, valótlan. Meg is tettem a szükséges jogi lépéseket, feljelentést tettem rágalmazásért és becsületsértésért”

– mondta a polgármester.

A kőbánya-kispesti metróállomásnál tapasztalható közbiztonság hiányára azt mondta Gajda, hogy azt a kerület nem tudja egyedül megoldani, a főváros és a MÁV segítségére is számít az önkormányzat.

A kispesti polgármester kedden a hvg.hu kamerája elé állt, de kérdéseket nem lehetett feltenni neki a korrupciós botránnyal kapcsolatban. A Transparency International egyébként feljelentést tett az ügyben, szerintük nem kizárt, hogy a felvételek manipuláltak, de ha igaz, ami elhangzik, az számos bűncselekmény gyanúját felveti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

"Az nagyon furcsa, hogy Gajda Péter nem ismeri meg a saját beosztottját"

A kispesti polgármester a hvg.hu kamerája elé állt, de kérdéseket nem lehetett feltenni neki abban az ügyben, amelyet múlt héten korrupciós botrányként tálalt a kormánymédia. A Transparency International feljelentést tett az ügyben kiszivárgott felvételek miatt, szerintük nem kizárt, hogy a felvételek manipuláltak, de ha igaz, ami elhangzik, az számos bűncselekmény gyanúját felveti. A kispestieket is megkérdeztük arról, mit hallottak a hangfelvételről.