szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kránitz Krisztián, azaz „Krinyó” a fizetéséből nem költött el semmit.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Dokumentumokat közöl a kormánypárti Magyar Nemzet, amely szerint Kránitz Krisztián volt kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő tavaly év végén megvásárolt egy spanyolországi ingatlant.

Kránitzot a kampány során nyilvánosságra került, Lackner Csaba képviselő baráti beszélgetéseit rögzítő hangfelvételeken is említik, Krinyó becenéven. Lackner itt többek közt arról beszél, hogy „Krinyó” – aki a helyi vagyonkezelőt vezette – tizenkétmillió forintot kapott vissza egy vállalkozótól egy kerületi közbeszerzés után.

Kránitzot az idei választáson már nem jelölték, a Lackner-felvételeken kifogásként merül fel, hogy „a Krinyó túl éhes”.

A Magyar Nemzet által közölt földhivatali dokumentumból nem derül ki az ingatlan vételára. A lap azt is megjegyzi azonban, hogy Kránitz képviselői fizetése hivatali idejében egy olyan bankszámlára került, amelyről soha nem költött pénzt, így felmerül a kérdés, miből élt.

A Nemzet megkérdezte Gajda Péter kispesti polgármestert – akit vasárnap újraválasztottak –, de ő egyelőre nem biztos benne, hogy a dokumentumok hitelesek.

Lackner Csaba időközben bejelentette, felfüggeszti MSZP-tagságát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám

Operatív törzs: Megjött az első Janssen-szállítmány, most tetőzik a harmadik hullám