szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő-testület megszavazta, hogy újra felajánlják a férfinak a korábbi lakását.

Visszatérhet az otthonába a 79 éves Halmai Károly, akit még júliusban lakoltattak ki a XXII. kerületi önkormányzati lakásából - számolt be az RTL Klub Híradója.

A férfinak azért kellett elhagynia önkormányzati otthonát, mert a szomszédok az önkormányzat szerint arra panaszkodtak, hogy a lakása koszos és büdös, a férfi pedig nem engedte, hogy segítsenek neki. Az önkormányzat szerint a férfinak 38 ezer forintos lakbérhátraléka is volt, amelyet azóta kifizetett, és a csatorna beszámolója szerint már csak egy vízszámlával tartozik.

A férfit a kilakoltatás után a kerületi családsegítő egy hajléktalanszállóra vitte, ahonnan megszökött, végül a Menhely Alapítvány hajléktalanszállóján találtak neki otthont.

A férfi támogatására sok szervezet és civilek is gyűjtöttek aláírást, most viszont a XXII. kerületi önkormányzat úgy döntött, hogy Halmai Károly visszaköltözhet a korábbi lakásába, ha a tartozásait rendezi, elfogadja az életviteli támogatást és rendeltetésszerűen használja az ingatlant.

A kerületben egyébként bár a fideszes Karsay Ferenc maradt a polgármester, a képviselő-testület összetétele az önkormányzati választásokon megváltozott az ellenzék javára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Mindenki másra mutogat – vizsgálat indul a 79 éves Károly bácsi lakhatási ügye miatt

Országos üggyé vált a 79 éves Halmai Károly lakhatása, aki július végéig egy budafok-tétényi önkormányzati bérlakásban élt. A Város Mindenkié szerint a férfit az önkormányzat tette hajléktalanná, a polgármester viszont ezt határozottan visszautasítja. A polgármester azzal érvel, borzalmas állapotok voltak a lakásban, a férfi a többszöri segítségnyújtás után sem változtatott életmódján. Az ügyben vizsgálat indult.

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Nyolcvanezer forintot kapnak a hétvégén is oltó orvosok

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Az új Porsche 911 GT3-ra még egy Porsche ára rádobható extrákkal

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton

Hétfő estétől kedd hajnalig ne keressen villamost a Nagykörúton