szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szolgálat fokozott balesetveszélyre figyelmeztet.

Az elmúlt 24 órában jelentősen megnőtt az elesésből származó sérülések száma, és súlyos közlekedési balesetek, karambolok, gázolások is történtek – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A mentőket egyetlen nap alatt 3411 esethez riasztották, a fővárosban több mint ezer esetet láttak el a mentők, különösen az elesések miatti végtagtörések száma emelkedett.

A sérülteket a fővárosban öt traumatológiai centrum látja el folyamatosan, fennakadás nélkül – olvasható Győrfi Pál közleményében.

A Népszava ugyanakkor péntek reggel azt írta, hogy Budapesten ismét akadozott a végtagtörött sérültek ellátása, ugyanis a Honvédkórház sürgősségije péntek óta nem fogadott ilyen beteget.

A Honvédelmi Minisztérium nem sokkal délután öt óra után egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, a Honvédkórház Sürgősségi Centruma a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek ellátását nem mondta le, továbbra is 24 órában biztosítja az ellátást, mindössze azon betegek fogadását függesztették fel december 6-án 20 óráig, akiket más kórházak is el tudnak látni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!