szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Péterfy baleseti központja előtt pénteken 13 mentőautó várakozott arra, hogy átvegyék tőlük a sérülteket.

Budapesten ismét akadozik a végtagtörött sérültek ellátása, ugyanis a Honvédkórház sürgősségije péntek óta nem fogad ilyen beteget – írja a Népszava. A cikk szerint a mentőknek így a másik három – a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja – között kell szétosztani a csúszós úton elesett sérülteket.

A lap úgy értesült, hogy a Péterfy baleseti központja előtt a déli órákban már 13 mentőautó várakozott arra, hogy átvegyék tőlük a sérülteket. A mentők várakoztatása további fennakadásokkal járhat, mert a közép-magyarországi régióban és a fővárosban kevesebb mentő van, mint amennyi segélykérés van.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője csütörtökön arról beszélt egy konferencián, hogy a sürgősségi ellátással minden rendben van. Azt is mondta, hogy

senki nem hitte el, legalábbis a hozzáértőket leszámítva nagyon kevesen, hogy meg lehet szervezni a sürgősségi betegellátást.

Július közepén, amikor a az Állami Számvevőszék kritizálta a sürgősségi ellátást, akkor az Emmi azt közölte, hogy Káslernek hivatalba lépése utáni első intézkedése volt az egységes sürgősségi ellátórendszer kialakítása az országban. Azt is hozzátették, a 2019. január 1-én bevezetett szabályozás már orvosolta a hibákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!