szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság szerint fennáll a szökés veszélye.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a napokban egy győri szakközépiskolában késsel támadt a tanárára.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta – írták.

A bíróság határozatának indokolása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság megállapította továbbá, hogy a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk befolyásolásának lehetőségére.

A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását egyéni elhelyezés keretében foganatosítják. A döntés végleges.

Ahogy korábban megírtuk, egy fizikatanárnőt késeltek meg Győrben, az 51 éves áldozatot egy késsel szúrta hátba a fiú.

Az Indexnek a helyszínen a szakközépiskola több diákja is azt állította: a fiatal már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Amikor tényleg hármast kapott, meg is tette.

A megtámadott tanárnőt megműtötték, néhány nap múlva hazaengedhetik. A Bors magazin szombati számában azt írja, erős fájdalmai mellett gyötrő lelki traumával kell megküzdenie a győri Jedlik Ányos szakgimnázium tanárnőjének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!