szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Osztálytársai szerint a rendőrök megérkezéséig nyugodtan ült a padban.

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki Győrben megkéselte a fizikatanárnőjét. A rendőrség közleménye szerint az 51 éves áldozatot egy késsel szúrta hátba a fiú.

Az Indexnek a helyszínen a szakközépiskola több diákja is azt állította: a fiatal már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Amikor tényleg hármast kapott, meg is tette.

A diákok szerint a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. (A rendőrségi közlemény kést írt.)

©

Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig András „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.

Az M1-nek a tizedikes diák osztálytársai azt mondták, hogy a késelő zárkózott és lobbanékony természetű. Nekik azt mondta, azért szúrta le a nőt, mert nem szerette, ahogyan tanított.

A támadásra a köztévé szerint osztálytársai fegyverezték le, az ő közbeavatkozásuknak köszönhető, hogy a pedagógust nem szúrta halálra.

Egy névtelenül nyilatkozó osztálytárs azt hangsúlyozta a televíziónak, hogy a 17 éves fiú egyszer csak odament a tanárnőhöz fizikaórán, mondván, mutatni akar valamit a füzetében, majd egy 12 centiméteres késsel többször megszúrta.

A késelő beült a tanári székbe, és ott megvárta a rendőrök érkezését.

Az eset a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában történt. A megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról.

©

„A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek” – írták, és bíznak benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

Az iskola diákjait pszichológus segíti az eset feldolgozásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Koronavírus elleni antitestet mutattak ki egy egészséges újszülött szervezetében

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban