szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig független volt. Előtte robbantotta a Párbeszéd frakcióját.

Lezsák Sándor (Fidesz), a hétfői parlamenti ülés levezető elnöke bejelentette:

az eddig független Bősz Anett innentől a Demokratikus Koalíció frakciójának a tagja.

Korábban megírtuk, Bősz lett a Liberálisok (ez egy párt, de nagyon kicsi) elnöke. „Új időszámítás kezdődik a Magyar Liberális Párt életében. Országos építkezésbe kezdünk, megnyitjuk a párt kapuit a szabadságszerető emberek előtt” – mondta akkor.

Bősz a 2018-as választások után a Párbeszéd frakciójának volt a tagja, de onnan hamar távozott. Arra hivatkozott akkor, hogy „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére”. A frakció akkor a megszűnés szélére került, Mellár Tamásnak kellett átülnie, hogy meglegyen a szükséges létszám.

Hogy miért ülhetett be? Mert a Fidesz legújabb terve szerint a jövőben nagyon megnehezítik a frakcióalakítást:

Török Gábor: A kormánytöbbségnél van a stukker, és nem félnek használni

A Fidesz szerint a választói akarat érvényesül azzal, hogy a független képviselők nem ülhetnek be egy frakcióba sem, a politikai elemző nem pont így látja.

Később a Liberálisok közleményükben azt írták, hogy Bősz tényleg ezért csatlakozott.

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke csatlakozik a DK parlamenti frakciójához, hogy minél eredményesebben küzdhessen az Orbán-kormány szabadságkorlátozó politikájával szemben. Az október 13-i választás eredménye világosan megmutatta, hogy csak szoros szövetségi rendszerben, egységes ellenzékkel lehet leváltani a Fideszt. Azóta az is kiderült, hogy a Fidesz tovább folytatja a mindent központosítani akaró, szabadság és Európa-ellenes politikáját, amit egyre többen és többen utasítanak el.

A kormánypártok a parlamenti házszabály tervezett módosításával tovább korlátoznák a független képviselők és a frakciók mozgásterét, hogy így akadályozzák az ellenzék parlamenti munkáját. Bősz Anett ennek megy elébe, és még az új fideszes javaslat életbelépése előtt csatlakozik a DK frakciójához. A parlamentben így hatékonyabban képviselheti majd a liberális értékeket, mint független képviselő. Bősz és a DK-frakció között eddig is szoros, szakmai és érték alapú együttműködés volt. A belépéssel ez a jó kapcsolat teljesedik ki. A Magyar Liberális Párt célja továbbra is az, hogy 2022-ben közös erővel válthassuk le az Orbán-kormányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a kormány

Nevelt fia udvarán találták meg az eltűnt bárnai férfi holttestét

Nevelt fia udvarán találták meg az eltűnt bárnai férfi holttestét

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást