szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint nem okozna káoszt, ha tartósan lezárnák a hidat.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán írt arról, hogy a budapestieket és a miniszterelnököt is megkérdezné arról, hogy gyaloghíddá alakítsák-e Lánchidat. A főpolgármester szerint a híd felújítása halaszthatatlan, a pénz viszont kevés a célra, Orbán Viktor elmondása szerint csak akkora forrást biztosítanak a projekthez, amennyit Tarlós István főpolgármestersége idején adott volna a kormány. 

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az ATV-nek azt mondta: egyelőre vizsgálják a Lánchíd helyzetét, úgy látja, hogy "alapvetően át kell gondolni a Lánchíd jelenlegi helyzetét, és a Lánchídnak a budapestiek életében betöltött szerepét. Mindenképpen abban gondolkodunk, hogy a hidat nem önmagában nézzük, hanem az egész budapesti történelmi belvárost egy egységben kell kezelni.”

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint a Lánchíd lezárását közlekedési káosz nélkül meg lehetne oldani, hiszen korábban a Margit híd évekig tartó lezárásához is alkalmazkodott a főváros, a Lánchíd ráadásul ennél sokkal kisebb forgalmú átkelő.

„A Lánchíd a Szabadság-híddal együtt a legkisebb forgalmú átkelő, az autóbuszjáratok kapcsán a BKK-nak van alternatív útvonala, ilyenkor a 16-os buszt az Erzsébet-hídon át járatják, tehát van erre megoldás

 – nyilatkozta Dorner Lajos a csatornának.

Az ügyben kereste az ATV Híradója a Miniszterelnökséget is, ahol azt válaszolták, hogy

a híd igénybevételi és használati módjának meghatározása a fővárosi önkormányzat kizárólagos hatásköre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

A kormány nem ad több pénzt a Lánchíd felújítására

Csak a korábban megígért hatmilliárd forinttal akarja támogatni a kormány a Lánchíd felújítását, de ez kevés lesz. A főváros szerint zajlanak egyeztetések, de ezekről nem beszélhetnek. A híd felújítása sürgős lenne, a BKK már súlykorlátozást vezetett be rajta.