szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vasárnap esti tűz és robbanás következtében öt épület sérült meg, három lakhatatlanná vált.

Büntetőeljárásban vizsgálja a III. kerületi Dinamó utcában történt tűzeset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A tűzvizsgáló elsődleges véleménye alapján ugyanis felvetődött, hogy egy kályhát szabálytalanul kötöttek be, ezért közveszélyokozás gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen.

Faházak égtek hatalmas lángokkal Óbudán

Egy leszakadt vezeték nehezítette az oltást.

Munkatársunknak már vasárnap este a helyszínen azt mondták, hogy a három házat lakhatatlanná tevő, kettőt pedig megrongáló tűz azért keletkezhetett, mert lerobbant az egyik épület kályhacsöve. A lángok pedig a kátrányos tetőszerkezeten nagyon gyorsan továbbterjedtek.

Az Indexnek az egyik érintett édesanyja azt mondta, lánya hetek óta gyűjtötte a bizonyítékokat a szomszédjában uralkodó áldatlan állapotokról, arról, hogy a szomszédos telken évek óta lopják az áramot, és életveszélyes körülmények között élnek. A fiatal nő épp a héten akarta bevinni a fotókat az óbudai önkormányzathoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!