szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Emmi szerint adatokhoz akar hozzájutni az ellenzék a NAT-ról szóló aláírásgyűjtéssel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a budapesti Piarista Gimnázium oldalán jelent meg az az állásfoglalás, amelyben az aláírók leszögezik, hogy az iskola csak szabad közegben tudja betölteni a funkcióját, ahol a tanári közösség szerepet kap saját feladatának megtalálásában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az aláírásgyűjtések nem a módosított Nemzeti alaptantervről (NAT) szólnak. A szaktárca visszautasítja, hogy az ellenzék a köznevelés rendszerét "a kormánnyal ideológiailag azonos oldalon álló" és "a kormánnyal ideológiailag ellentétes oldalon álló" intézményekre ossza, az egyházi intézményeket az előbbibe sorolva.

A szaktárca pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is károsnak nevezte, hogy a "tiltakozást generálók" tantestületeket osztanak meg, éket verve az "aláírók" és "alá nem írók" közé. Az Emmi megítélése szerint ez választási célú adatgyűjtés, azt írják, hogy a pedagógus biztos lehet abban, hogy már "listázza őket Gyurcsányék gépezete”.

Az Emmi nem kíván belemenni számháborúba, de azért megjegyzi, hogy az aláírók számához képest 170 ezer pedagógus van Magyarországon.

Az állásfoglalásban – a minisztérium reagálása szerint – "hangzatos", a kormány által is támogatott gondolatok és aktuális kritikák keverednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulácsi nyáron csapatot válthat

Gulácsi nyáron csapatot válthat

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott