szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi fenntartású idősotthonok működése mindenben megfelelt a jogszabályoknak - mutatta be Karácsony Gergely a papírokat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nyilvánosságra hozta Karácsony Gergely a fővárosi fenntartású idősotthonokban végzett kormányzati ellenőrzések megállapításait. Nem sokkal az után, hogy a Pesti Úti Idősek Otthonában szombaton végzett ellenőrzés jegyzőkönyve felkerült a főváros honlapjára – és kiderült belőle, hogy minden szabályos volt – a többi dokumentum is elérhető lett, ezeknek is az a végkövetkeztetése, hogy

az idősotthonok mindenben a jogszabályoknak megfelelően működtek.

„Nagyszerű, áldozatos munkát végeznek az idősotthonokban dolgozók, miközben meg kell küzdeniük az egészségügyi és szociális szféra évtizedes magára hagyottságából fakadó gondokkal, például a munkaerőhiánnyal” – írta a főpolgármester.

A Baross Utcai Idősek Otthonának a vizsgálatán azt írták: „az esetleges COVID-fertőzöttek számára nem tudnak külön ápolószemélyzetet biztosítani”. Ugyanez az idősotthon még nem kapott tartalék védőfelszerelést, hiába rendelt. Több más intézmény is arról számolt be, hogy néhány hétre elég fertőtlenítőjük van csak. Hiányosságokat azonban nem tárt fel a vizsgálat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!