szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A halálos áldozatokon kívül más nem sérült meg, a sértetti kör szerepe még tisztázatlan. Jelenleg is tartanak a kihallgatások.

Tíz személy verekedett össze péntek hajnalban a Deák téren, mindannyian 16 és 23 év közötti fiatal férfiak voltak – árulta el Gál Sándor alezredes, a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján a kettős gyilkossággal végződő esetről. Két, egymástól független társaság esett egymásnak.

Egy főt gyanúsítanak minősített emberöléssel, azaz több emberen elkövetett emberölés bűntettével. Csütörtökön lett 18 éves a fiatal, aki az eddigiek alapján több késszúrással végzett a sértettekkel. Két társát felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítják. Tudták, hogy társuknál van kés, azt órákkal korábban ők adták neki. Az alezredes szerint cserélgették egymás között a fegyvert, hiszen egy baráti társaságról van szó. A gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni a történtek után, közben elhajították a kést is. Azt a Paulay Ede utcában, egy autó alatt találták meg a rendőrök, a menekülőket pedig a Nyugati téren fogták el, tíz perccel azután, hogy a Deák térhez kiérkeztek.

Jelen volt három lány is, részletezte Gál, akik megpróbálták szétválasztani a verekedőket. Ők jelen ügyben tanúként szerepelnek. A halálos áldozatokon kívül más nem sérült meg, nincs más személy orvosi vizsgálat alatt az alezredes szerint.

Az ellentábor elszámoltatása is folyamatban van, de köztük még nincsen gyanúsított. A sértetti kör szerepe még nem tisztázott, mint ahogy a motivációk sem. Annyi bizonyos, hogy a két társaság külön okokból érkezett a helyszínre, és a sértetteknél nem volt fegyver. A személyek 90 százalékának van bűnügyi múltja, ami főleg garázdasággal vagy kábítószerrel kapcsolatos. Jelen esetben csak az biztos még, hogy alkoholt fogyasztottak.

Jelenleg is tartanak a kihallgatások. A hatóságok kamerafelvételek alapján igyekeznek meghatározni mindenkinek a tevőleges szerepét, ehhez jönnek hozzá a vallomások Gál szerint, ez képzi meg az eljárás során az emberek jogi státuszát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!