szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség már tavaly ősszel megszüntette a nyomozást az ügyben, amelyben az akkor még csak polgármesterjelölt Pikó András kampánystábját választás rendje elleni bűncselekménnyel gyanúsították.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Lezárult a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) vizsgálata, amely Pikó András és kampánystábja ellen indult tiltott adatbázis-építés gyanúja miatt még a tavalyi önkormányzati választások kampányidőszakában. Ezt a később VIII. kerületi polgármesternek választott Pikó jelentette be a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Ahogy akkor megírtuk, tavaly szeptemberben a kerületi választási iroda tett feljelentést az ellenzéki jelölt és csapata ellen választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés gyanúja miatt, miután a Magyar Nemzet arról írt, hogy titkos adatbázist építhetnek. Néhány nappal később a rendőrség házkutatást tartott Pikóék kampányközpontjában. A polgármesterjelölt akkor arról beszélt, hogy tiszta a lelkiismerete, a vizsgálat pedig őket fogja igazolni.

A rendőrség már tavaly októberben megszüntette az ügyben indult nyomozást.

Pikó most, a NAIH vizsgálatának lezárulta után azt mondta:

Számunkra ez a történet rengeteg emberi fájdalmat okozott, és higgyék el, senkinek sem kívánom, hogy ilyen rágalomhadjáraton kelljen keresztülmennie.”

Szerinte a hatalom csak félelmet akart kelteni bennük és azokban, akik politizálni akartak, csakhogy ennek éppen az ellenkezőjét érték el. „Nekünk és támogatóinknak csak erőt és bátorságot adott mindaz, ami történt”, és tavaly ősszel sokkal többen mentek el Józsefvárosban szavazni, mint korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Pikó Andrást lejárató nyilatkozatot írattak alá óvónőkkel a saját kerületében

Ki kellett jelenteniük a józsefvárosi óvodákban dolgozó óvónőknek és minden más alkalmazottnak, hogy nem tagjai semmilyen civil szervezetnek – tudta meg a hvg.hu. Ez nemcsak törvénytelen, de a civil támogatással megválasztott, új kerületi polgármester, Pikó András miatt teljesen érthetetlennek is tűnt, ám mivel az önkormányzat utasítására hivatkozva íratták velük alá, az állásukat féltve sorra nyilatkoztak. A csavar ezután jött: Pikó András elmondása szerint tudomása nélkül zajlott az egész akció, csak lapunktól értesültek arról, mi folyik a saját fenntartású intézményekben. Szándékos, belső szabotázs vagy emberi hiba? Józsefváros vizsgálatot indít, hogy kiderítsék.

Egy EU-tag katonai lépéseket helyezett kilátásba Törökországgal szemben

Egy EU-tag katonai lépéseket helyezett kilátásba Törökországgal szemben

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős