szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tarlós István megszólalt arról a vizsgálatról, amit az ellenzék kezdeményezett és a főváros korrupciós ügyeit kívánja feltárni. Azt mondta, ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek.

Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált arra, hogy egy momentumos vezetésű bizottság vizsgálja majd az utóbbi évek fővárosi "korrupciós ügyeit".

Tarlós a műsorban azt mondta, erős túlzás, hogy csak a hozzá kapcsolható ügyek kerülnének elő, egyébként ez szerinte csupán porhintés. A volt főpolgármester szerint, ha valóban korruptnak gondolják, "tessék megtenni a feljelentést".

Tarlós azt is elmondta, megfogadta, hogy ha találnának nála korrupciós pénzt, azt örömmel átutalja a Párbeszédnek. "Én tudom Karácsonyról, hogy nem korrupt, ő is bizonyosan tudja" - mondta.

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere a mai bejelentéskor felsorolta azokat az ügyeket, amelyeket vizsgálni fognak. Azt mondta, ilyen lesz a 4-es metró, a Bálna, a parkolási és az e-jegyrendszer ügye és a 3-as metró felújítása.

Ezekkel kapcsolatban Tarlós azt mondta az ATV-nek, hogy a négyes metró valamennyi szerződését még az MSZP-SZDSZ koalíció kötötte, a parkolási ügyeknél pedig nem a főváros, hanem a kerületek szerződtek. Az e-jegyről azt mondta, már megtette a feljelentést, a Bálnát megörökölték, a hármas metrót meg nyugodtan vizsgálják meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!