szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A testületnek lesznek fideszes tagjai is.

Momentumos vezetésű bizottság vizsgálja majd meg az utóbbi évek fővárosi korrupciós ügyeit – közölte a VI. kerület polgármestere a közösségi oldalán.

„A Fidesz-kormány neve az elmúlt időszakban összeforrt a korrupcióval. Nincs ember ma Magyarországon, aki elhinné, hogy az ország leggazdagabb embere egy százmilliárdos egykori gázszerelő, és nem Orbán Viktor miniszterelnök. És aligha van olyan ember, aki azt gondolja, hogy a fideszes vezetésű budapesti Városháza mentes volt a korrupciós ügyektől az elmúlt tíz évben. A 2019-es kampányban az egyik választási ígéretünk az volt, hogy leszámolunk a korrupcióval. Ez Budapesten két dolgot jelent. Azt, hogy tisztességesen dolgoznak majd a momentumos politikusok, és azt, hogy felderítjük az előző ciklus által elkövetett bűnöket” – írta Soproni Tamás.

Terézváros momentumos vezetője kiemelte, hogy

a bizottság a 4-es metró, a Bálna, a Biodóm, a parkolási és az e-jegyrendszer ügyét és a 3-as metró felújítását is vizsgálni fogja.

A bizottság vezetőjének Havasi Gábort, Budapest momentumos egészségügyi tanácsnokát kérték fel, és a testületnek lesz fideszes külső és belső tagja is, akik „bármikor csatlakozhatnak a munkához”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!