szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik vendégről az esemény után derült ki, hogy koronavírus-fertőzött.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Két hétre házi karanténba kellett vonulniuk egy Tolnán megtartott lagzi vendégeinek, mert az egyikükről később beigazolódott, hogy megfertőződött a SARS-CoV-2 vírussal – írja a Teol.

Az esetről a lap szerint értesült a település vezető háziorvosa, Barna Györgyi is, aki elmondta, hogy hozzá két kontaktszemély tartozik a résztvevők közül.

A cikkből az derül ki, hogy a fertőzött rokontól már mintát vettek, de vélhetően még nem ismerte a teszt eredményét, amikor elment az esküvőre. A többi vendéget egyelőre nem tesztelik, ám ha valaki tüneteket észlel magán, meg fogják vizsgálni. Ha nincs probléma, két hét múlva feloldják majd a karantént.

A lapnak a helyszínt adó étterem tulajdonosa azt mondta, ők most, és a járványtól függetlenül is maximálisan ügyelnek a higiéniára, de „nem tehet arról, hogy valaki hazajött Németországból a testvére lakodalmába, és kiderült, hogy vírushordozó”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Mennyire nagy baj, ha valaki csal az egészséges étkezéssel?

Mennyire nagy baj, ha valaki csal az egészséges étkezéssel?

Putyin bejelentette, hogy bejegyezték a koronavírus elleni orosz vakcinát

Putyin bejelentette, hogy bejegyezték a koronavírus elleni orosz vakcinát