szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár szerint Magyarország északkeleti részén gyakoribb az iskolai erőszak.

Az Országgyűlés július 3-án szavazta meg az iskolaőrség bevezetését. Amint hatályba lép a jogszabály, kezdődhet a toborzás, hogy augusztusban elindulhasson az őrök képzése is, mondta az oktatási államtitkár hétfőn a Kossuth rádióban. Maruzsa Zoltán elmondta, hogy

az iskolaőröket a rendőrség toborozza majd.

Az államtitkár szerint az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint másutt, ugyanakkor az ország minden részében vannak olyan oktatási intézmények, ahol megalapozott az iskolaőrség bevezetése. Maruzsa hozzátette, hogy az iskolaőrök nem az intézmények alkalmazásában állnak majd, hanem a rendőrséghez tartoznak, és minden esetben együttműködési megállapodáshoz kötött a munkájuk.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, de ha később esetleg ezt kérik, akkor ott is lesz mód erre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne

Tihanyban Mészáros Lőrinc háza papíron akár istálló is lehetne

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Súlyos vonatbaleset történt Skóciában, 30 mentőautó vonult a helyszínre

Lázár János feljelenti a teniszszövetség volt főtitkárát

Lázár János feljelenti a teniszszövetség volt főtitkárát