szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kollár Lajos érsebész beszélt Bayer Zsoltnak a koronavírus-járvány mellett a magyarok étkezési szokásairól és a hálapénzről is.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A vasárnapi Hír TV-s Bayer show vendége volt Dr. Kollár Lajos érsebész professzor, Kásler Miklós tanácsadója. A műsorban Kollár beszélt a magyar kormány és a környező országok járványkezeléséről is.

Úgy gondolom, hogy a második hullámról korai beszélni, nem tudjuk, hogy lesz, nem lesz, nincsenek rá adataink. Én, amikor zajlott igazán a járvány, akkor is azt mondtam, hogy csak arról beszéljünk, amiről bizonyítékaink vannak. Számokról tudunk, fertőzési számokról, Magyarországon és külföldön. Én azt gondolom, hogy az első hullámnak lesznek még ilyen kis „spike”-jai, ilyen sporadikus fellángolásai. Ezt látjuk egyébként a környező országokban és sajnos Magyarországon is – mondta.

Beszélt a tanácsadó népegészségügyi intézkedésekről is, szerinte foglalkozni kell a táplálkozás és a mozgás egyensúlyával. Szerinte nem azzal van a gond, ha

a magyar ember szalonnát eszik, inkább azt, mint a "gyorséttermi vackokat", a "meki-akármiket".

Az étkezés kapcsán szóba kerültek az egyén felelőssége is. Itt Kollár elmondta, hogy "el kell rendelni a kötelező szűrővizsgálatokat". Aki nem hajlandó ezen részt venni, annak a munkáltatója, vagy akár ő, fizessen több tb-t.

Az ember dönthet úgy, hogy meg akar halni vagy hamarabb akar meghalni, de azt ne a társadalomnak a rovására tegye – mondta Kásler tanácsadója.

Bayer Zsolt felvetette, hogy mikor jöhet el vajon az idő, amikor a kis és korszerűtlen kórházakat bezárják. Koller azt mondta, reméli, hogy azokat az időket éljük, amikor ez elindult. Többek között szerinte a paraszolvencia miatt maradnak meg ezek az intézmények. Úgy véli, hogy a hálapénzt ki kell vezetni törvényi erővel a rendszerből, az orvosoknak pedig tisztességes fizetést kell biztosítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vincze Szabolcs Világ

A legfontosabb: mozduljunk! – interjú Kollár Lajossal

Az április tizedikén indult, „Magyarok a világ nyolcezresein”-sorozat újabb részeként szervezett négytagú Makalu 2008 expedíció egyelőre az alaptáborba tart a dzsungelen keresztül. A kommunikáció a körülmények miatt nehézkes, de így is sikerült elérnünk Napálban egy rövid interjú erejére Kollár Lajost, a vállalkozás vezetőjét.

Biztosan láthatunk magyar játékost is az esti BL-meccsen

Biztosan láthatunk magyar játékost is az esti BL-meccsen

Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak

Az orosz kutatók felrúgták a szabályokat, amivel hatalmas rizikót vállaltak

A Momentum nem támogatja az ellenzéki polgármesterjelöltet Mohácson

A Momentum nem támogatja az ellenzéki polgármesterjelöltet Mohácson