szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2018-as tűzvészben megsemmisült papírok miatt már megbüntette az ÁSZ a Demokratikus Koalíciót, most a tűz utáni év papírjait kérték be.

Soron kívül újabb vizsgálatot rendelt el az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónál - mondta el Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója a Népszavának.

A DK-t május végén szankcionálta az ÁSZ az állami párttámogatás felfüggesztésével, mert nem tudták igazolni a támogatások 2017-2018. évi jogszerű felhasználását. A párt azzal védekezett, hogy amikor a központi irodájuk leégett, az ott tárolt dokumentumok is megsemmisültek. Az ÁSZ erre azt válaszolta, hogy ők mindenben törvényesen járnak el. A DK pert indított, hogy megkaphassa az elégett számlák és okmányok másolatait, amelyek az ÁSZ-nál vannak, de nem fogadják el azokat a vizsgálatban, mivel nem az eredeti példányok.

A számvevőszék most a 2019-re vonatkozó vizsgálatot rendelte el. Sbián-Petrovszki azt mondta erről, érthető a logika, hogy a tűzvész utáni időszakot vizsgálná az ÁSZ, a DK át is adott minden szükséges dokumentumot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén

250 ezres motorostalálkozó kezdődik ma Amerikában, a járvány közepén

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást