szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszaüt a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása a főpolgármester szerint.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Facebookon reagált Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arra, hogy minden második koronavírus-fertőzött kórházban kapta el a vírust.

 

Majdnem az ö̈sszes halá́los á́ldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét, írja Karácsony. Hozzáteszi, ehhez hozzájárulnak azok, akik a kórházból például az idősotthonokba hurcolt fertőzés miatt haltak meg.

Világos immár, hogy a já́rvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be. Sajnos most visszaüt ennek a kulcsfontosságú ágazatnak az elhanyagolása, az elmúlt évek pusztító tétlensége. Már nincs az a kommunikációs trükk, az a propagandakampány, ami elfedné ezt a szomorú igazságot, írja Karácsony.

A járvány alatt a kormány folyamatosan támadta Budapest ellenzéki vezetését amiatt, hogy a Pesti úti idősotthonban - amelynek az önkormányzat a fenntartója - tömeges fertőzés alakult ki. A Pesti út még a nemzeti konzultáció kérdései között is felbukkan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már több mint egymillió halálos áldozata van a koronavírusnak

Már több mint egymillió halálos áldozata van a koronavírusnak

400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

400 kórházat ért kibertámadás az Egyesült Államokban

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét

Meghalt az a csurgói asszony, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét