szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a strandokon és a vendéglátóipari egységekben lehet majd inni.

Augusztus 1-jétől a strandokat és a vendéglátó egységeket kivéve a közterületi alkoholfogyasztás megtiltását kiterjesztik Siófok egész területére – írja a 24.hu a Siófoki Hírek cikke nyomán, amely a helyi önkormányzat minapi üléséről számol be.

Az éjszaka nyitva tartó üzletekben – a vendéglátó egységek kivételével – augusztustól szintén betiltják az alkoholárusítást 22 és 6 óra között. A város önkormányzata minapi ülésén 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány.

„Újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek, rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására” – mondta a testületi ülésen dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Július 17-től augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, ezáltal lehetővé vált biztonsági őrszemélyzet alkalmazása is.

Megtilthatják az utcai alkoholfogyasztást Siófokon

Lengyel Róbert polgármester a kereskedelmi üzletek italárusítását is korlátozná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó