szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzent Bodolai Lászlónak a kirúgott főszerkesztő.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

„Szorítok, és sok erőt kívánok minden kollégámnak, barátomnak, akikkel ma és a napokban papírozzák le, hogyan és mikor válnak meg a munkahelyüktől, az életük egy fontos darabjától” – írta közösségi oldalán Dull Szabolcs, az Index múlt héten kirúgott főszerkesztője. Az üzenet apropója az, hogy hétfőn tárgyalták felmondásukat az indexesek, miután pár napja bejelentették, hogy felállnak.

Dull a posztjában kitért Bodolai Lászlónak, az Index.hu Zrt. elnökének, egyúttal a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnökének a vádjaira is, aki az utóbbi napokban azzal állt elő, hogy Dull baloldali politikusokkal tárgyalva robbantotta szét a lapot.

Magas rangú baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve robbantottam volna szét az Indexet? Ahonnan elbocsátottak? A legolvasottabb újságot, a legklasszabb szerkesztőséget, amelyet vezetni a lehető legnagyobb és legmegtisztelőbb feladat a magyar médiában. Éppen ez lenne tíz év alatt a baloldal első sikeres projektje? :DDD LOL – ez a volt főszerkesztő véleménye.

Majd azzal folytatta: politikai riporterként, parlamenti tudósítóként „megesik az emberrel, hogy politikusok megismerik a telefonszámát, és ezután fideszesek és ellenzékiek is felhívják. Bodolai László, aki közben az LMP delegáltja volt a Nemzeti Választási Bizottságban, soha nem említette nekem, hogy baja van azzal, hogy felveszem a telefont politikusoknak. Egészen másról beszélgettünk az elmúlt hetekben.”

Hogy miről, az szerinte is fontos kérdés, éppen ezért üzen is Bodolainak:

Jó lenne, ha az elnök úr, aki kétségtelenül a szólásszabadság egyik legnagyobb védelmezője ügyvédként, feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, amelyeket aláíratott velem és a lapvezetéssel az értekezletek előtt. És akkor kiderülhetne

– zárul a bejegyzés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Újabb kupé divatterepjáró: itt az Audi Q5 Sportback

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Ismét több ezren vonultak az utcára az SZFE mellett tüntetni

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága

Egyre gyanúsabbá válik az orosz „sztárnáci” öngyilkossága