szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezet szerint félő, hogy nem lesz elég jelentkező a feladatra.

Attól tartanak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik át őket – erről a Független Rendőr Szakszervezet főtitkár-helyettese beszélt a hétfő esti RTL Híradóban.

Dávid Tibor szerint

egyre több jelzés érkezik arról, hogy hivatásos rendőröket is toboroznak az iskolaőri feladatra.

A kormányközeli Magyar Nemzet korábban arról írt: összesen mintegy félezer iskola kap új rendfenntartó kollégát tanévkezdéskor, jelenleg 291 köznevelési intézménybe, illetve 185 szakképző intézménybe keresik az embereket.

Munkájukért az iskolaőrök bruttó 230 ezer forint fizetést és további 200 ezer forintnyi éves kafetéria juttatást kapnak. A sajtónak viszont nem nyilatkozhatnak és tetováltak sem lehetnek.

Bilincs és gumibot: szakmai válaszokat nem ad a kormány az iskolai erőszakra

Bár az utóbbi időben csökkent a fiatalkorú bűnelkövetők száma, az Orbán-kormány szeptembertől nyugdíjas rendőrökből és civilekből kiképzett iskolaőröket vezényel az oktatási intézmények egy részébe. Szakemberek szerint ennél jobb megoldás is lett volna az iskolai erőszak megelőzésére, de a kormány a népszerűbbet választotta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Megkérdeztük az Operatív törzset, milyen teszteket használnak, azt válaszolták, hordjunk maszkot

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét

Mentők vitték kórházba Csepel koronavírusos polgármesterét