szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyümölcsösökben jóllaknak, a partra inni járnak, csak Balatonszepezden négy-öt konda lehet.

Belterületen születtek, ezért a településeket tekintik otthonuknak azok a vaddisznók, akikkel egyre gyakrabban találkoznak a Balaton-parti nádasokban, de még a strandokon is – írja a Bors.

A lapnak nyilatkozott Balatonszepezd polgármestere, Bíró Imre, aki szerint a településen 4-5 konda lehet, egy-egy kocával és 7-8 vadmalaccal.

A polgármester szerint az állatok már belterületen születtek, ezért azt tekintik otthonuknak, gyümölcsösökben és veteményesekben lakmároznak, de kockázatot jelentenek: a kocák és a kanok is megvadulhatnak, a sertéspestist is terjeszthetik, de nem tudnak ellene mit tenni, mert a település határain belül a sok szükséges engedély miatt problémás a kilövésük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince Itthon

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Videóra vett farkaskölyök és medvebocsok, rendszeres medveészlelések, sőt medvehajsza is jelzi, hogy visszatelepedtek Magyarországra a nagyragadozók. A három faj közül kettő még szaporodik is északi erdeinkben. Bár elméleti esélye van annak, hogy találkozzunk velük, ők nem keresik a társaságunkat, de azért nem árt tudatosítani, hogy a medve a főnök.

A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

A jó időre még várni kell, kedden is jöhet egy zápor vagy egy zivatar

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

3200 Celsius-fok van ezen a különleges bolygón

SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést

SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést