szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik azt akarja, hogy minden körzetben egy ellenzéki jelölt induljon.

Közös ellenzéki fellépést szeretne a Jobbik a jövő évi országgyűlési választásokon, a célt a párt országos elnöksége is támogatja. Döntésükről Jakab Péter pártelnök számolt be egy Facebook-posztban, amit a 24.hu vett észre. Eszerint a párt támogatja, hogy

  • minden választókerületben egy ellenzéki jelölt induljon;
  • az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet állítson;
  • a képviselőjelöltek és a miniszterelnökjelölt személyéről előválasztáson döntsenek;.
  • annyi lista legyen, amennyi a legtöbb szavazatot biztosítja.

Az ellenzéki összefogást országos szinten minden érintett párt szeretné, de a helyi politikában kialakult konfliktusok beárnyékolják az együttműködést, erről korábban itt írtunk

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG HVG Hetilap

Ellenzéki patthelyzet

Egyre mélyül az ellenzéki viszály a Pest megyei Göd városában: két hétre felfüggesztette a képviselő-testület Balogh Csaba polgármestert. A Momentum által jelölt, de közös ellenzéki támogatással megválasztott polgármester kényszerszünetét a fideszes mellett az LMP-s, a DK-s és a jobbikos képviselők szavazataival fogadták el. A közelmúltban Balogh a Facebookon jelentette be, hogy menesztette az alpolgármestereit, mondván: munkájuk során nem a város érdekeit szolgálták. Az érintettek ezt az ellenzéki megállapodás felrúgásának értékelték, az LMP, a Jobbik és DK pedig külön frakciót alapított. A Momentum kiáll Balogh mellett, s a döntés után jelezte, hogy a polgármester bírósághoz fordul, mert úgy véli, a lépés nehezíti Göd mindennapi működését. Balogh az Átlátszónak azt mondta, felfüggesztésének lejárta után kezdeményezni fogja a képviselő-testület feloszlatását. Ehhez név szerinti szavazással a képviselők minősített többségének támogatását kellene megszereznie. A Pest megyei MSZP-ben is botrány van, az ellenzéki párt elnöksége bizalomvesztésre hivatkozva felfüggesztette Fekete Zoltán megyei elnök párttagságát, egyúttal a kizárását is kezdeményezték – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból. Feketének azért kell mennie, mert egy párton belüli egyeztető megbeszélésről az érintettek tudta nélkül hangfelvételt készített, amit később el is ismert.

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Sorozatban 23 győzelem után veszített a Bayern München

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Kiújuló feszültség Örményország és Azerbajdzsán között

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon