szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kuratórium szerint a díjat az kapja, aki "életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak”.

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tiszti főorvost.

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki

„életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak”.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban – hangsúlyozta a kuratórium elnöke. Példaértékűnek nevezte a tiszti főorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tiszti főorvosként.

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre – jelentette ki Spányi Antal. A tiszti főorvost egyébként a kuratórium tagjai idén egyhangúlag javasolták a díjra.

Az elismerést idén 17. alkalommal adják át, tavaly Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság nyugalmazott perjele kapta.

Müller Cecíliának egyébként nem ez az első díja: júniusban a Keresztény Értelmiségiek Szövetségétől (KÉSZ) kapta meg a Szent Adalbert-díjat.

"Müller Cecília márciustól kezdve úgy vette fel a hirtelen rászakadt közszereplés sebességét, mintha ezer éve, nap mint nap ezt csinálta volna, és többek között ezért egy ország kedvelte meg" – állt akkor a KÉSZ indoklásában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
98 koronavírusos van a börtönökben

98 koronavírusos van a börtönökben

Az önkormányzat jelentése szerint a budafok-tétényi családsegítő vezetője magának válogatott az adományokból

Az önkormányzat jelentése szerint a budafok-tétényi családsegítő vezetője magának válogatott az adományokból

Sportos zöld rendszámos: 425 lóerős lett a plugin hibrid Audi Q5

Sportos zöld rendszámos: 425 lóerős lett a plugin hibrid Audi Q5