szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Öten fertőződtek meg koronavírussal, két iskola dolgozói is érintettek. A tantestületek minden tagja megfigyelés alá került, így nincs, aki tanítson, vagy felügyeljen a gyerekekre. Keddtől online tanítás indul az intézményekben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Szombat éjszaka értesítették a tótkomlósi polgármestert a hatóságok, hogy az eddigi egy fertőzött után még öt újabb pozitív teszteredmény született a városban. A múlt héten az óvodai ellátást függesztették fel a vírus miatt, ott is egy dolgozónál mutatták ki a vírust, a gyerekek megfigyelés alá kerültek. Ekkor már a helyi idősek otthonában is látogatási tilalmat rendeltek el, és abban bíztak, hogy sikerül megállítani a további fertőzéseket.

Most a hétvégi újabb fertőzéseket a két helyi iskolában dolgozóknál mutatták ki. Az iskolai dolgozóknak karanténba kell vonulniuk, hétfőre oktatási szünetet rendeltek el, keddtől online oktatás kezdődik a két helyi iskolában - minderről a város polgármestere, Zsura Zoltán számolt be vasárnap délután. A helyi szociális intézmény nappali ellátása is szünetel, az érintetteket az otthonukban keresik majd fel.

A tótkomlósi zeneiskolát nem érintik az intézkedések, ott folytatódhat az oktatás. A városban a hétre tervezett programok, így a véradás, és a motoros találkozó is elmarad. A gyermekeknek nem kell karanténba lenniük, de a szülőket arra kérik, hogy figyeljék a tüneteket. A vasárnapi adatok szerint Békés megyében 36 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, ezzel még mindig a legkevésbé fertőzött megyék közé tartozik.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Most kell a kormánynak kínai vakcináról meggyőzni az embereket

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család