szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindebből az is következik, hogy a szocialista pártot a következő két évben Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes vezeti. Mesterházy Attila az ATV-ben azt mondta, kaotikussá vált a tisztújítás, ezért nem adott le listát.

Nem lesz az MSZP társelnöke Mesterházy Attila – tudta meg a hvg.hu Szekeres Imrétől, a jelölőbizottság elnökétől. Ennek egyszerű oka van: Mesterházy nem adta le határidőre azt a listát, hogy megválasztása esetén milyen csapat vezetné az MSZP-t.

A párt a koronavírus-járvány miatt online tartja tisztújító kongresszusát, és múlt héten úgy döntöttek, az internet-hozzáférés bizonytalansága miatt egy körben szavaznak a társelnökökről és a vezetésről. Ehhez viszont mindenkitől kértek egy olyan zárt listát, ahol a társelnök mellett az elnökhelyettes, az alelnökök és az elnökségi tagok is szerepelnek. Érvényes dokumentumot csak Tóth Bertalan jelenlegi elnök és Kunhalmi Ágnes adott le, így kimondható, hogy a következő két évben ők vezetik majd a pártot.

Ahogy az az ATV-n és a Népszaván is megjelent, Komjáthi Imre lesz az elnökhelyettes, a két alelnök pedig Gurmai Zita és Hegyi Gyula. Szekeres Imre a hvg.hu-nak azt mondta, Havas Szófia is indult volna, azonban az ő listája nem felelt meg a feltételeknek – a felsoroltak közül ugyanis nem mindenki vállalta volna a szereplést.

Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt,

nem választás, csak szavazás jön az MSZP-ben, most az a helyzet, hogy Tóth Bertalan versenyez Tóth Bertalannal.

Azt mondja, őt senki sem kérdezte meg arról, egyetért-e a zárt listás indulással, szerinte nincsenek küldöttcsoportok a döntések mögött (ezzel szemben Szekeres Imre azt mondta, a jelölő bizottságba minden küldöttcsoport delegál tagokat). Mesterházy azt mondta, kaotikussá vált a tisztújítás (emlékeztetett a pest megyei szervezet feloszlatására is), ezért nem adott le listát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Úgy ünnepelte Orbán a pálinkázást, mintha nem is lenne járvány

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Varga és Matolcsy vitájában előbbi áll nyerésre, Magyarország vesztésre

Varga és Matolcsy vitájában előbbi áll nyerésre, Magyarország vesztésre