szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ítéletre várók többségét élet elleni bűncselekménnyel vádolják.

A Pest Megyei Főügyészség összesen húsz ember ellen emelt vádat, akik részt vettek abban a tavalyi ráckevei tömegverekedésben, amelyben többen súlyosan megsérültek.

A vád szerint a két ráckevei nagycsaládhoz köthető személy balhézott össze tavaly augusztusban, mert az egyikük olyan drogot adott el a másiknak, amitől az rosszul lett. Az ezt követő napokban elindult az üzengetés, majd a szertől rosszul lett férfi családjának több mint tíz tagja jelent meg a másik családhoz tartozó személyek lakóhelyének hátsó szomszédjában.

Az ügyészség közleménye szerint az egyre bővülő csoport bekiabálásokkal és dobálózással hergelésbe kezdett, majd a ház bejáratához vonultak, közben egyikük egy kisteherautóval – amelynek platóján vascsövek, kardok, kapák, vasvilla és gumilövedékes fegyver is volt – lezárta az utca bejáratát és felszerelték magukat a platóról.

Erről értesülve a környéken lakó fenyegetett család tagjai is felfegyverkeztek és majd húszan a helyszínre siettek. Az utcán összetalálkozva a két banda egymásnak esett. A verekedésnek az vetett véget, hogy többen súlyosan, illetve életveszélyesen megsérültek.

Az ügyészség húsz személy ellen emelt vádat, többségüket súlyos élet elleni bűncselekménnyel – így emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletével – továbbá többszörösen minősített garázdaság bűntettével, illetve kiskorú veszélyeztetésével vádolva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Koronavírus: 937 új fertőzött, 6 halott

Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

Huszonöt halottja van az ukrán katonai szállítógép balesetének

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául

Kiszivárgott, kit jelölne Trump Ruth Bader Ginsburg alkotmánybíró utódjául