szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester korábban azt mondta, nem indul a 2022-es választáson.

Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt választották meg a Párbeszéd társelnökeinek a párt tisztújító kongresszusán. Szabó Tímea az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy a pozíciókra nem volt kihívójuk, de az elnökségi tagságért egy izgalmas versenyhelyzet állt fenn.

A politikus hangsúlyozta, hogy vannak népszerű politikusaik, viszont szervezetileg fejlődniük kell, a vidéki szerveiket kell megerősíteni. A társelnökök szerint a Párbeszéd behozza azokat a politikai innovációkat, amiket a többi párt átvesz. Egyik ellenzéki párt mellett sem köteleződtek el, hanem a kormányváltás mellett, mindeközben valami szolidáris, élhető Magyarország vízióját kívánják felmutatni, mondta Szabó.

Arra a kérdésre, hogy az LMP-vel ismét összebútorozhatnak-e, Karácsony Gergely azt mondta, hogy szervezetileg 2022 előtt ez nem aktuális, viszont a zöldeknek hosszú távon kell gondolkodni.

Szabó Tímea Tóth Bertalan korábbi javaslata kapcsán, miszerint Karácsony Gergelyt javasolja miniszterelnök-jelöltnek, kijelentette, hogy támogatná ebben párttársát. Elmondta, hogy nem hatalmi pozíciókban, hanem az ország érdekében gondolkoznak, megnézik, hogy ki milyen pozícióba való, vagy milyen pozícióba szánják.

Ha a választók azt akarják, hogy Karácsony főpolgármester legyen, ott marad, ha miniszterelnök-jelöltnek akarják, akkor ott, de egy biztos, ezt előválasztásnak kell eldöntenie – szögezte le Szabó.

Karácsony Gergely megerősítette, hogy előválasztáson kell eldönteni mind a 106 egyéni jelöltet, a miniszterelnök-jelölt személyét is és akár a listás mandátumokat is, ők a nyílt verseny pártján állnak.

A főpolgármester egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy nincsenek miniszterelnöki ambíciói, nem készül elindulni a két év múlva esedékes választáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Marad az őszi idő a hétvégén

Marad az őszi idő a hétvégén

Az Autóklub kerékpársávokat szüntetne meg

Az Autóklub kerékpársávokat szüntetne meg