szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Adatokkal élt vissza és hamis aláírásokkal nyújtott be ajánlóíveket az előző országgyűlési választáson két nő, akik ellen most emeltek vádat. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat két nő ellen a Fővárosi Főügyészség. Azzal vádolják őket, hogy a 2018-as országgyűlési választások idején törvénytelen módon segítették három olyan párt jelöltjeit, amelyek végül nem jutottak országgyűlési mandátumhoz.

A vádirat szerint egyikük, egy 47 éves nő „ismeretlen körülmények között hozzájutott a 2014. évi országgyűlési választás jelentős számú ajánlóívek másolatához”. Ezután társával, egy 39 éves nővel egy IX. kerületi bérelt irodából megszervezték, hogy futárok és másolók a korábbi ajánlóívekről a 2018-as ajánlóívekre másolják a választópolgárok adatait. A segítségükkel három országgyűlési képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba a választási hatóságok.

Az ügyészség mindkét nő esetében mint felbujtó ellen nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre három rendbeli választás rendje elleni bűntett és hat rendbeli hamis magánokirat-felhasználásának vétsége miatt, és azt indítványozta, hogy kapjanak felfüggesztett börtönt. A nők bűntársai ellen még folyik a nyomozás – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kamu- és törpepártok a kampányban: Többen élnek, mint négy éve

Újabb négy pártot és egy nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Ezzel 88-ra emelkedett a nyilvántartásba vett pártok száma, négy évvel ezelőtt összesen 71 pártot vett nyilvántartásba a testület.

Újra 360 fölött a forint, Matolcsyék közbeléphetnek

Újra 360 fölött a forint, Matolcsyék közbeléphetnek

Megnézték, mire lehet képes az iPhone 12 Pro Max processzora, az eredmény nem túl szívderítő

Megnézték, mire lehet képes az iPhone 12 Pro Max processzora, az eredmény nem túl szívderítő

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?