szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét megválasztották a kormánypárt támogatással induló Mondok Józsefet, aki ellen még folyik a bűnvádi eljárás. Izsákon azért kellett időközi választást tartani, mert júniusban lemondott az ősszel megválasztott ellenzéki polgármester.

Izsákon rövid, de kemény kampány volt, augusztus elején vették nyilvántartásba a két jelöltet. Újraindult a vadászháza és más bűncselekmények miatt is megvádolt, a kormánypárt által támogatott Mondok József, aki több cikluson keresztül vezette tavaly őszig a kisvárost. A júniusban lemondott polgármester helyére még a jelenleg képviselő Varga István pályázott.

Ősszel szoros volt a küzdelem, Mondokot mindösszesen 39 szavazattal tudta megverni az ellenzék jelöltje.

Vasárnap este a valasztas.hu oldalon már megjelentek az előzetes adatok: 4803 szavazhattak volna a településen, közülük 2548-an mentek el a szavazóhelyiségekbe. Mondokra 1491-en, Vargára 1035-en voksoltak. Mondok József a közösségi oldalon már meg is köszönte a bizalmat azoknak, akik mellette voksoltak:

„Lezárult Izsák történetének első időközi választása és megszületett az eredmény. Azt szokták mondani, hogy egy választás a demokrácia ünnepe. Az volt közel egy évvel ezelőtt is, amikor ugyan több szavazatot kaptam, mint előtte bármikor, de akkor ez mégis kevésnek bizonyult.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajnali négyre hirdetett misét egy pap Szlovákiában

Hajnali négyre hirdetett misét egy pap Szlovákiában

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Hogyan csökkenhetett a fertőzésveszély Németországban az iskolák újranyitása után?

Hogyan csökkenhetett a fertőzésveszély Németországban az iskolák újranyitása után?