szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ok viszonylag egyszerű: azért, mert az állami egészségügy már nem tudja tartani a lépést a terjedéssel.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Érdekes hullámzásra hívta fel a figyelmet a G7.hu: általában keddenként ugrik kiugróan nagyot a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Az újság el is mondta, miért van ez:

hétvégén egyáltalán nem vagy csak alig működnek a magánszolgáltatók PCR-teszt mintavételi pontjai és a magánlaborok sem dolgoznak.

Tehát mivel a koronavírus terjedésével már nem tudja felvenni a versenyt tesztelésben az állami egészségügy, ilyenkor kevesebb a teszt. A magánegészségügyi szektorban ígért kétnapos leletkiadási határidő munkanapokra értendő, így az ott kiderülő új esetek keddre kerülhetnek be a hivatalos állami statisztikákba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ballai Vince - Serdült Viktória Itthon

Gyors PCR-tesztektől még nem lesz könnyebb a járványt kezelni

A több teszthez elsősorban több mintavételező szakember kell, belőlük azonban eddig sem volt elég. Szakemberek szerint a jelenlegi magyar tesztelési gyakorlat egész egyszerűen alkalmatlan arra, hogy a járványgócokat felkutassák.

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről

Müller Cecília: A Szent László kórházban a lélegeztetettek 50 százaléka lekerül a gépről