szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hét településen tartottak időközi önkormányzati választásokat vasárnap, eddig két helyen hirdettek eredményt.

Bácsszentgyörgyön, Balatonfűzfőn, Balatonszepezden, Megyeren, Merenyén, Szigligeten és Tiszacsegén tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap. Eddig két település eredményeiről kaptunk hírt: Bácsszentgyörgyön Illi Ferenc független jelöltet választották polgármesterré (66 szavazattal, míg a szintén független Müller Józsefre 23-an voksoltak). Itt azért kellett kiírn időközi választásti, mert a község tavaly megválasztott testülete július 30-án feloszlott. Az egyéni listás képviselő-választáson kilenc jelölt indult, közülük négynek adhat mandátumot a 135 szavazásra jogosult választó.

A Veszprém megyei Megyeren egyetlen jelölt indult a polgármesterségért, így kevéssé meglepően a független Komendánt Irén választották meg. A faluban a 29 választópolgár közül 14-en mentek el szavazni, egy voks érvénytelen lett. Itt szintén a képviselő-testület feloszlása miatt írtak ki választást. 

Veszprém megyében négy településen is választottak: Balatonfűzfőn három független jelölt indult a polgármesterségért, a 6 képviselői helyért 16-an indultak.

Szigligeten 9 független jelölt pályázott a polgármesteri tisztségre, a négy képviselői mandátumért 23 jelölt indult

Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért 4 független jelölt indult, a 4 képviselői helyre 13-an pályáztak

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén a polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázott. Az egyéni listás képviselő-választáson 36 jelölt indult, közülük hatnak adhat mandátumot a 3775 szavazásra jogosult választópolgár.

A Baranya megyei Merenyén a polgármesteri tisztségért két független jelölt indult, a négy képviselői helyért pedig tíz független jelölt. 

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeztek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alföldi Róbert, Hernádi Judit és Mácsai Pál is támogatta az SZFE-t az ITM előtt

Alföldi Róbert, Hernádi Judit és Mácsai Pál is támogatta az SZFE-t az ITM előtt

Családtámogatás: erőn felül költenek Kelet-Európában

Családtámogatás: erőn felül költenek Kelet-Európában

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia

Csaknem 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre a közmédia