szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem áll majd meg minden megállóban, és nem is érdemes hozzászokni a dologhoz.

Október 22-én délután átadják a 3-as metró felújított déli szakaszát – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV. Csütörtöktől tehát a teljes vonalon használható lesz a „kék” metró, de nagyon ne örüljön senki: november 7-én a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti, középső szakasz lezárásával folytatódik a felújítás.

Fontos, hogy bár a teljes vonalon közlekednek majd a szerelvények, a korábban lezárt állomásokon – az Arany János utcánál, a Ferenciek terénél, a Corvin-negyednél és a Semmelweis Klinikáknál – a csütörtöktől kezdődő két héten sem állnak meg. Aki ezekhez tart, annak a megszokott buszjáratokat kell használnia.

A közlemény szerint a Határ út, a Pöttyös utca, az Ecseri út és a Népliget állomás „letisztult és modern látványvilágot kapott”, ráadásul energiatakarékosabb is lett az eddiginél.

Így néznek ki a felújított metróállomások, amelyeket egy hét múlva adnak át

Másfél év után lehet hamarosan újra metróval utazni a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között is. Az akadálymentesítés folytatódik, a mentesítő buszjáratok megmaradnak, és hamarosan kezdődhet a középső szakasz felújítása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Szombattól érvényes a még szigorúbb korlátozás Horvátországban

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is

Egyre népszerűbb az Edge böngésző, de vannak ennek árnyoldalai is