szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő szerint már most kiderült, hogy az 1,8 millió válasz hazugság.

Szél Bernadett továbbra sem tudja elérni a nemzeti konzultációs kérdőívekre adott válaszok statisztikáit, de a független képviselő így is kiszúrt egy komoly ferdítést a magyar kormány 1,8 millió kitöltőt tartalmazó narratívájában: azt, hogy valószínűleg nem igaz.

Szél szerint a kormányzati honlap eleve csak 1 682 295 kitöltőről beszél, ami sehogy sem 1,8 millió, viszont minden valószínűség szerint az első kérdésre (“A járvány újabb hulláma esetén ön az alább javasolt intézkedések közül melyiket javasolná?”) több választ is lehetett adni, összesen kilencet, ezeket pedig külön válaszadóként számolták.

Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké. Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő. 115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni”

- írta a Facebookon Szél.

Szél Bernadettet idén nem engedték ellenőrizni az íveket.

A képviselő október 23-án a köztévé székháza előtt tart autós tüntetést Hadházy Ákossal közösen, az ellenzéki pártok nem szállnak be ebbe a rendezvénybe.

Újabb fantasztikus levelet kaptunk a propagandaminisztériumtól: ezúttal arról tájékoztatnak, hogy a kormányzati honlap...

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. október 21., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

500 millió éve élt ősrákra bukkantak Kínában, igen furcsán néz ki

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla